Vervolg van Petra

The Street of Facades

Amfitheater

Koningsgraven

De Zuilenweg

Qasr al-Bint

850 treden naar het Klooster

 

Een van de belangrijkste monumenten van Petra is het klooster. Na het ontdekken van de Siq, de Schatkamer en de Benedenstraat van Petra, als je niet te moe en warm bent, kun je de 850 treden beklimmen om het te ontdekken. 

 Krijg de app van Petra op google play en klik op de link hiernaast

Ad Deir - het klooster

Ad Deir is een in de rotsen uitgehouwen bouwwerk in de oude Jordaanse stad Petra, gelegen in het huidige Jordanië. Het monument werd door de Nabateeërs in de eerste eeuw gebouwd. Volgens het informatiebord dat bij het klooster staat, is het 51 meter hoog en 49 meter breed. 

voor als er nog niet genoeg is.........


 
 
Dag 7 - Reisduur 5 uur

Petra – Shobak - Dode Zee
 
verblijf aan de Dode Zee inclusief modderbad

De route voert naar het laagste punt op aarde: de Dode Zee. Onderweg maken we een fotostop bij het kruisvaarderskasteel Shobak.

Shobak en de Kings Highway
Shobak ligt aan de beroemde Kings Highway, een eeuwenoude handelsroute, die de kruisvaarderskastelen met elkaar verbindt. Kasteel Shobak is strategisch gelegen op een geïsoleerde heuveltop met een prachtig uitzicht over de desolate omgeving.

Dobberen in de Dode Zee
De Dode Zee ligt op vierhonderd meter onder zeeniveau. Doordat het water een extreem zoutgehalte heeft kun je er niet zinken. Normaal zwemmen lukt ook niet. Wat veel bezoekers wel doen: zich eerst insmeren met heilzame Dode Zee-modder en vervolgens geheel ontspannen op de rug in de zee dobberen. 

We overnachten in het vijfsterren Mövenpick Resort & Spa Dead Sea dat beschikt over uitgebreide wellnessfaciliteiten. Vanuit de infinity pool kijk je uit over de Dode Zee. 


Shobak Castle

Shobak Castle

Kings Highway

Dode Zee





Mövenpick Resort& Spa Dead Sea

Het luxe Mövenpick Resort & Spa Dead Sea ligt in een traditionele dorpsomgeving te midden van weelderige tuinen. Het resort ligt aan de noordelijke oever van de Dode Zee, op het laagste punt op aarde. Met uw welzijn en evenwicht in gedachten, is dit 5-sterrenresort een oase van rust


 Dode Zee

 De Dode Zee is het laagst gelegen meer ter wereld. De Dode Zee bevindt zich tussen de Jordaanvallei in het noorden, en de Wadi Araba in het zuiden en ligt op de grens van Jordanië, de Westelijke Jordaanoever van Palestina en Israël. De oppervlakte ervan is 1020 km² . De zee wordt dood genoemd omdat het hoge zoutgehalte ervan verhindert dat waterorganismen, zoals vissen en waterplanten erin leven, hoewel er wel bacteriën en schimmels aanwezig zijn. 



 
Dag 8

Dode Zee - Amsterdam

 
 
 De bus staat al vroeg klaar om mij naar de luchthaven van Amman te brengen, waar ik vervolgens de terugvlucht naar Amsterdam nemen. Einde van een indrukwekkende reis, waarbij ik in korte tijd heel veel van het prachtige Jordanië hebben gezien.